lørdag 2. august 2014

Prikkperikum eller Johannesurt

Nå er det tid for å lage julens drammer. En av de bedre er perikumschnaps!
Egentlig er det litt sent å plukke den nå, fordi sommeren har vært så varm og alt tidligere i år. Men jeg fant perikumknopper på skyggefulle plasser her i Edens hage. Nei jeg mente selvsagt Idens hage!
Det er prikkperikum eller hyperikum perforatum jeg leter etter. De kalles også Johannesurt, og skal ha lett antidepressiv effekt i følge overtro.
Antidepressivt eller ikke, det smaker vindunderlig.
Oppskriften er som følger:
Man tager 1/2 dl knopper og fyller på 70 cl brennevin ( 40-50 %) og lar det stå å trekke i 3 uker. Deretter filtreres blomstene vekk og drikken kan tappes på flaske. Så skal den stå og godgjøre seg til jul.
En annen artig ting med denne urten; når man tar på brennevin, ekstraheres et rødt fargestoff- derav navnet Johannesurt.
Du kan lese mer om dette her.
Ferdig produkt!
Etter 1 uke siles drammen.

Plukk blomsterknopper
Johannesurt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar